Ingrediënten
Kruidenkaas (vb: Boursin, huismerk kruidenkaas), 1 verpakking (+-150 gram)
Snoeptomaten/kerstomaten, 500 gram
Rode ajuin, groot, 1 stuk
Knoflook, 4 teentjes
Olijfolie
Kruiden (gedroogd): tijm, oregano, baslilicum, ..
Peper en zout
Pasta naar keuze, 350 gram
Spinazie, 50-100 gram
Kip (kan ook met een andere eiwitbron zoals zalm, kikkererwten, ..), 500 gram
Room light 7%, 250 ml
Bereidingswijze
Stap 1
Verwram de oven voor op 200Ā°C.
Stap 2
Pak een hittebestendige schaal. Leg de kruidenkaas in het midden van de schaal. Strooi de snoeptomaten erlangs. Snijd de ajuin in grove stukken en leg in de schaal. Pel de look en leg de teentjes bij de rest in de schaal.
Besprenkel het geheel met olijfolie en kruid af. Plaats de ovenschaal voor 25 minuten in de oven.
Stap 3
Breng een pot licht gezouten water aan de kook en maak de pasta klaar. Zie de verpakking voor de bereidingswijze.
Stap 4
Kuis en was de spinazie. Laat het water uitlekken.
Stap 5
Snijd de kip in reepjes.
Kruid de kip met kruiden naar keuze, bak in olijfolie tot deze goudbruin is.
Stap 6
Haal de ovenschaal uit de oven en plet alles met een vork. Voeg de room, de kip en de spinazie toe en meng alles tot een gehaal.
Stap 7
Serveer de pasta met de saus. Bon appƩtit!