Ingrediënten
Bloemkool, 1 stuk (klein)
Tomaten, 4 stuks
Paprika rood, 1 stuks
Rode ui, 2 stuks (groot)
Rode peper, 1/2 stuk
Limoen, 1 stuk
Zilvervliesrijst, 250 gram ongekookt
Zonnebloemolie, 4 eetlepels
Kipfilet, 600 gram
Curry madras smaakpasta, 120 gram
Kokosmelk, 200 ml
Bereidingswijze
Stap 1
Kuis de groenten. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en snijd de tomaten en paprika in stukken. Pel en snipper de ui.
Stap 2
Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak de peper in kleine stukjes. Geen fan van pikant? Laat de peper dan achterwege. Pers de limoen.
Stap 3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Snijd de kip in fijne reepjes of blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de kip mooi goudbruin. Voeg de ui toe en bak ongeveer 2 minuten mee op een middelhoge temperaturr.
Stap 5
Voeg de groenten toe. Voeg de rode peper toe naar je eigen smaak. (Opgepast: hoe langer het op et vuur staat, hoe pikanter het zal worden.) Roerbak het gehaal ongeveer 5 minuten.
Stap 6
Voeg de kruidenpasta toe en roerbak het geheel voor 2 minuten. Voeg vervolgens de kokosmelk toe, breng het geheel aan de kook en stoof het gerecht afgedekt op een laag vuurtje voor ongeveer 10 minuten. Voeg op het einde naar smaak het limoensap toe.
Stap 7
Serveer de curry met rijst.